Alexandra Zehan

NUTRIȚIONIST-DIETETICIAN
  • Address Info :
    str. Mamaia nr. 12A

Alexandra Zehan – Nutriționist – Dietetician

Mă numesc Alexandra Zehan, sunt Nutriționist-Dietetician autorizat (de către Colegiul Dieteticienilor din România), fiind absolventă a programelor de licență și masterat ale secției de Nutriție și Dietetică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Această perioadă de studii mi-a consolidat cunoștințele și mi-a alimentat deopotrivă interesul și pasiunea pentru domeniul complex al nutriției. Una dintre valoroasele experiențe din timpul facultății a fost obținerea unei burse academice pentru o mobilitate Erasmus, prin care am studiat timp de un semestru în cadrul Clinicii Universitare Lluís Alcanyís din Valencia.

Încă din adolescență am fost intrigată și pasionată de domeniul nutriției. Cu toate acestea, am consumat  prea multă energie pentru  a urma reguli alimentare stricte și anoste, crezând (pentru o perioadă) că acestea erau cheia succesului.
Din fericire, de-a lungul călătoriei mele academice, am descoperit că nutriția este mult mai mult decât o listă de alimente și calorii. Este o poveste complexă a relației noastre cu mâncarea, un amestec subtil de tradiție, cultură și știință.
Tot acela a fost momentul în care pe lângă nutriția omului sănătos am dezvoltat un nou interes pentru fascinanta ramură a nutriției clinice, care are ca scop tratarea unor patologii prin intermediul terapiei medicale nutriționale.

Ca dietetician, îmi doresc să fac o diferență reală, aducând un plus de valoare în viața fiecărui om care îmi trece pragul.

Căutare