Alergologie

Specialitatea medicală alergologie se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, profilaxia și tratamentul (medicamentos și/sau imunoterapie) bolilor alergice. Acestea necesită o atenție deosebită, motiv pentru care, la INTEGRIA Medical din Cluj-Napoca, ne-am propus să vă oferim servicii la standarde înalte de alergologie, astfel încât reacțiile alergice să nu mai fie o problemă în viața ta de zi cu zi. 

În cadrul INTEGRIA Medical , medic specialist alergolog este:

În timpul consultațiilor de alergologie, medicul nostru specialist va depista și diagnostica eventuale alergii, îți va explica de unde provin reacțiile alergice și ce trebuie să faci pentru a le tine sub control. Specialistul de la INTEGRIA Medical are pregătirea necesară rezolvării tuturor problemelor medicale ce țin de alergologie. În acest sens, pentru a asigura performanța și diagnosticul corect pentru fiecare pacient care ne trece pragul, am adus în echipa noastră medic primar și specialist în alergologie, cu o importantă experiență clinică. 

Metodele specifice de diagnostic utilizate în alergologie sunt:

  • testele cutanate: prick test, patch test
  • determinarea IGE seric total sau specific

Mai mult, pentru a înțelege pe deplin reacțiile tale alergice și starea generală de sănătate, dar și pentru a stabili cel mai potrivit tratament de care ai nevoie, medicul de la specializarea alergologie din INTEGRIA Medical din Cluj îți va explica în amănunt toate detaliile consultației. Te vei familiariza astfel cu cauzele reacțiilor tale alergice și vei primi recomandările potrivite pentru afecțiunile tale ce țin de ramura alergologie. 

La INTEGRIA Medical, prin specializarea alergologie, ne concentrăm și pe prevenția reacțiilor alergice sau pe testarea anumitor factori alergeni. Metoda terapeutică pe care o încurajăm este desensibilizarea, aceasta fiind menită să diminueze sensibilitatea alergică a unui pacient. Acest procedeu are loc după identificarea alergenului, a factorului care declanșează alergia. Desensibilizarea constă în injectarea de doze foarte mici, apoi crescute treptat, a alergenului responsabil de reacția alergică. Astfel, pacientul va dezvolta o toleranță față de antigenul în cauză. 

Ce este specializarea alergologie?

Specialitatea alergologie se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, profilaxia și tratamentul (medicamentos și/sau imunoterapie) bolilor alergice.

Sistemul nostru imunitar reacționează diferit la contactul cu multitudinea de substanțe, produși chimici/biologici întâlniți pe cale aeriană, digestivă sau cutanată.

Mucegaiul, polenul, acarienii, anumite substanțe chimice și anumite alimente, care în mod normal sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor, pot provoca în rândul altora reacții adverse neplăcute sau chiar să le pună viața în pericol.

Dacă aveți cel puțin unul dintre simptomele de mai jos, este nevoie să consultați un medic specialist pentru a vă face un consult alergologic amănunțit.

Alergii respiratorii: mâncărime de nas, strănut repetat, nas înfundat, rinoree apoasă

Alergii alimentare: greață, vărsături, diaree, șoc anafilactic

Altele: dermatită de contact, eczemă, angioedem, conjunctivită alergică, astm bronșic

Specializarea alergologie 

Prin înțelegerea deplină a reacțiilor tale alergice și a cauzelor lor, precum și prin conturarea unui plan de tratament corect, ne dorim să ameliorăm sau să stopăm reacțiile alergice de care suferi. Prin serviciile de calitate din cadrul specializării de alergologie pe care le oferim, sperăm să devenim prima ta opțiune în ceea ce privește rezolvarea problemelor de natură alergologică. 

Metodele specifice de diagnostic utilizate în alergologie la INTEGRIA Medical Cluj sunt : testele sau panel-urile cutanate (de tipul „prick test”) și determinarea IgE seric total sau specific.

Programare:

Pentru a face o programare la alergologie, vă rugăm să completați formularul de programare, urmând să primiți o confirmare scrisă sau telefonică din partea unui reprezentant al INTEGRIA Medical din Cluj. În absența unei confirmări, programarea nu este valabilă.

Datele dumneavoastră de contact vor fi păstrate doar pentru a gestiona programarea, în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.

    Căutare