Psihologie

Medicul psiholog este o persoană specializată în studiul psihologiei, care se ocupă cu interpretarea comportamentului cognitiv, emoțional și social al unui individ, prin observarea și analizarea modului în care acesta relaționează cu cei din jur. 

Psihologul evaluează gândirea, afectul și comportamentul uman, intervenind acolo unde este nevoie prin psihoterapie. El evaluează aceste aspecte prin intermediul unor teste de psihologie și ajută pacienții să-și îmbunătățească relația cu ei înșiși sau cu cei din jur, să se maturizeze emoțional, să își crească randamentul și capacitatea de concentrare sau să depășească situațiile de criză.

În cadrul INTEGRIA Medical din Cluj, specialistul nostru din cadrul specializării de psihologie este 

Specialistul nostru psiholog are pregătirea necesară rezolvării oricăror probleme ce țin de starea mentală și psihologia umană. În acest sens, pentru a asigura terapia și consilierea psihologică în condiții optime, personalizate pentru fiecare pacient care ne trece pragul, am cooptat în echipa noastră un specialist cu o importantă experiență clinică și practică. 

Specializarea psihologie este știința exactă a minții și comportamentului indivizilor. Această știință se ocupă cu analiza proceselor mentale și a experiențelor interioare sau exterioare, precum gândurile, emoțiile, motivarea, personalitatea sau conștiința. 

În psihologie, specialistul clinician are mai multe sarcini și funcții, cele mai importante fiind următoarele:

  • diagnostic psihologic și evaluare clinică – această procedură vizează identificarea factorilor psihologici implicați în sănătate și boală.
  • cercetare – această funcție vizează investigarea rolului factorilor psihologici în sănătate și boală, adesea în directă legătură cu mecanismele biologice și genetice.
  • intervenție psihologică generală/primară și specifică – vizează controlul factorilor psihologici implicați în sănătatea mintală și boală. Intervenția specifică este în acest caz dobândită după programe avansate de formare profesională, fiind exprimată în consiliere psihologică și psihoterapie.

Pentru a obține rezultate optime, este recomandat să se asocieze consilierea și terapia psihologică cu modificarea stilului de viață (alimentație, activitate fizică, gestionarea stresului etc.).

La INTEGRIA Medical din Cluj, prin conturarea unui plan riguros de tratament și consiliere, țintim spre îmbunatățirea calității vieții. Prin serviciile de calitate pe care le oferim prin intermediul specialității psihologie, avem ca scop să devenim prima ta opțiune în ceea ce privește îmbunătățirea stării tale de sănătate, mentală și fizică. 

Programare:

Pentru a face o programare, vă rugăm să completați formularul de mai jos, urmând să primiți o confirmare scrisă sau telefonică din partea unui reprezentant al centrului. În absența unei confirmări, programarea nu este valabilă.

Datele dumneavoastră de contact vor fi păstrate doar pentru a gestiona programarea, în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.

    Căutare