Acidul hialuronic este un compus care se regăsește in mod natural in corpul uman, fiind depozitat la nivelul pielii și la nivelul cartilajelor osoase.

Însă odată cu trecerea timpului, producția acidului hialuronic se diminuează, iar pentru mentinerea unui ten hidratat sunt necesare suplimentarea și tratamentele dermato-estetice. Tehnicile medicale din domeniul dermatologiei au găsit solutia pentru introducerea acidului hialuronic in corp: prin injectare.

Acidul hialuronic este foarte important pentru menținerea gradului de hidratare al pielii și pentru asigurarea elasticitătii acesteia. Datorită acestor proprietăti acidul hialuronic este folosit în produsele de ingrijire a pielii iar prin folosirea lor se asigură un aspect vizibil îmbunătătit, oferind pielii un nivel ridicat de suplete.

Unde poate fi injectat acidul hialuronic?

În cabinetele de dermato-estetică acidul hialuronic este cel mai des utilizat pentru umplerea ridurilor nazo-geniene, pentru mărirea sau redobândirea volumului conturului facial, al pometilor, mărirea buzelor si pentru estomparea cearcănelor.
Insă, acidul hialuronic poate avea rezultate extraordinare în rejuvenarea liniilor gâtului, hidratarea mezoterapică a pielii de la nivelul fetei, decolteului, mainilor, genunchilor si coatelor, remodelarea estetică a nasului, pentru a corecta anumite interventii chirurgicale și remodelarea conturului facial.

Injectările cu acidul hialuronic au efecte secundare?

Injectările cu acid hialuronic nu dăuneaza tenului, ci dimpotrivă prin administrarea constantă ajută la pastrarea unui nivel optim de hidratare o perioadă mai indelungată de timp. Acest tratament poate fi făcut asadar si de persoanele tinere , începând cu vârsta de 18 ani. Injectiile se pot face în scop profilactic de la vârste tinere pentru prevenirea ridurilor. Momentul potrivit este atunci când se simte nevoia unor mici corectii.
Procedura nu este dureroasă însă pentru confortul pacientului se poate aplica local o cremă anestezică.
În unele cazuri, în functie de zona în care se face injectarea pot apărea usoare inflamatii care dispar în câteva zile.

Cât dureaza efectul?

Efectul este vizibil imediat si se mentine pe o perioadă cuprinsă între 6 – 12 luni, în functie de activitatea musculara din zona injectata si a stilului de viata.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Căutare