De-a lungul timpului au fost dezvoltate diferite tehnici și terapii anti-aging în scopul amânării apariției semnelor de îmbătrânire. Una din aceste metode este mezoterapia, cu ajutorul căreia se poate menține mai mult timp un aspect tânăr al tenului. Pe lângă efectul estetic vizibil imediat, mezoterapia are și un efect fiziologic important prin stimularea unor reacții biologice importante la nivelul pielii.

În ce constă mezoterapia?
Mezoterapia este o procedură dermato-cosmetică minim invazivă care constă în introducerea în mezoderm, stratul stratul mijlociu al pielii, a unui amestec de substanțe nutritive format din vitamine, minerale, enzime, acid hialuronic, aminoacizi sau alți compuși activi, cu scopul de de a stimula regenerarea celulara și sinteza de colagen. Mezodermul este stratul in care se desfasoara cele mai importante procese biologice ale pielii.

Procedeul se realizează prin injectări multiple a amestecului de substanțe fie cu ac (seringă cu un ac foarte subțire) fie cu dispozitive special concepute (de ex.dermapen) fără să fie obligatorie anestezia locală.

Aceasta procedură are rolul de a hidrata în profunzime tenul, de a stimula microcirculația, de a stimula procesul de reparare, refacere și multiplicare celulară precum și producția de colagen.

Se poate aplica la nivelul feței, gâtului, decolteului, mâinilor, îmbunătățind vizibil aspectul pielii.
Această terapie se recomandă pentru o piele uscată și lipsită de vitalitate sau pentru un ten tern, deshidratat, pentru cearcăne, riduri fine sau cicatrici postacneice.

Mezoterapia se mai poate utiliza și în tratamentul alopeciei – prin stimularea regenerării foliculilor piloși sau în tratamentul celulitei și vergeturilor.

Ce se poate obține în urma mezoterapiei?
• reîntinerirea tenului; pielea este vizibil mai luminoasă și mai fermă
• estomparea ridurilor (efect de lifting nonchirurgical)
• regenerarea celulară
• stimularea foliculilor piloși (în cazul alopeciei)
• atenuarea celulitei sau a vergeturilor

În funcție de particularitățile pacientului, medicul dermatolog stabilește un anumit protocol terapeutic, numărul de ședințe recomandate și periodicitatea acestora.

Mezoterapia prezintă riscuri minime: roșeață, edem ușor în special în zona ochilor sau posibile vânătăi care vor dispărea în câteva zile de la tratament.

Contraindicații: sarcină și alăptare, infecții cutanate, boli neoplazice, boli cronice grave, alergii, tulburări de sângerare și coagulare.

La INTEGRIA Medical, medicii dermatologi cu pregătire în domeniul dermato-esteticii, vă stau la dispoziție cu sfaturi de specialitate și vă propun protocolul terapeutic adaptat nevoilor dumneavoastră.

Căutare