Microdermabraziunea este o metodă de curățare și exfoliere a tenului, prin care se îndepărtează impuritățile și celulele moarte de la suprafața pielii, îmbunătățind astfel aspectul tenului și stimulând regenerarea celulară a pielii. Totodată, în urma acestui tip de tratament se beneficiază și de o stimulare a vascularizației zonei tratate și a producției de colagen în stratul mijlociu a pielii, dar numai dupa ședinte multiple.

Microdermabraziunea este considerată de medicii specialiști în dermato-estetică o metodă indispensabilă pentru întreținerea sănătății pielii, adresată atât femeilor cât și bărbaților, indiferent de vârstă.

Microdermabraziunea cu diamant îmbunătățește de asemenea și absorbția anumitor substanțe active.

Tratamentul se poate aplica la nivelul feței, decolteului sau al spatelui și poate fi folosit atât individual, cât și asociat cu produse ce induc exfoliere pentru o curățare mai profundă sau pentru tratarea anumitor patologii cutanate (la indicația unui medic dermatolog).

În funcție de sensibilitatea și caracteristicile pielii fiecărui pacient, medicul dermatolog adaptează procedura alegând echipamentele adecvate de dermabraziune reglând atât intensitatea cu care se exfoliaza pielea, cât si puterea de aspiratie a celulelor exfoliate.

Avantajele microdermabraziunii constau în faptul ca aceasta procedură este non-invazivă, nedureroasă, este lipsită de riscuri și nu este costisitoare – comparativ cu alte proceduri estetice. Persoanele care apeleaza la această intervenție își pot relua activitățile imediat dupa realizarea acesteia.

Principalele indicații ale procedurii de dermabraziune, cu sau fără alte substanțe asociate, sunt:

  • tenul gras sau cu acnee
  • pori dilatați
  • puncte negre
  • cicatrici superficiale
  • riduri fine de expresie
  • vergeturi roșii
  • hiperpigmentări ușoare sau pete de vârstă

Efectul benefic se poate observa imediat după procedură: pielea este mai fină, mai luminoasă, cu un aspect uniform, dispar porozitațile și se diminuează punctele negre, rezultatele rămânând vizibile 2-3 săptămâni. Pentru a obține rezultate optime pe termen îndelungat, se recomandă o serie de tratamente (4-6 ședințe).

După efectuarea procedurii pielea este mai sensibilă, astfel se recomandă evitarea expunerii imediate la soare. De asemenea se recomadă folosirea unei creme cu factor de protecție solară și a unui produs de hidratare adecvat tipului de ten. În primele zile după microdermabraziune se va evita utilizarea produselor cu potențial iritant sau care ar putea accentua uscăciunea pielii.

La INTEGRIA Medcial, medicii dermatologi cu pregătire în domeniul dermato-esteticii, vă pun la dispoziție aparatură nouă, de ultimă generație pentru microdermabraziunea tenului, gâtului, decolteului sau spatelui.

Căutare