Îngrijirea pielii în sezonul estival. Recomandările medicului dermatolog

Sfaturi pentru îngrijirea pielii de la medicul dermatolog

Îngrijirea pielii în sezonul estival este esențială pentru a menține un aspect sănătos și strălucitor. Cu temperaturile ridicate, expunerea la soare și umiditatea crescută, pielea noastră poate fi supusă unor provocări specifice verii.

Iată câteva recomandări de care să ții cont pentru a avea o piele frumoasă și protejată în timpul verii:

  • Protejează-te de razele solare: Expunerea prelungită la soare poate provoca arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii și chiar cancer de piele. Utilizează întotdeauna un produs de protecție solară cu un factor de protecție (SPF) adecvat. Aplică crema de protecție solară cu cel puțin 15-30 de minute înainte de expunerea la soare și reaplic-o la intervale regulate, mai ales după înot sau transpirație excesivă.

  • Mergi la un control dermatologic dacă ai anumite semne sau aspecte ale pielii care îți ridică semne de întrebare: Înainte de a te expune prelungit la soare, dacă ai anumite semne pe piele sau zone cu un aspect care ar putea indica o afecțiune dermatologică, este recomandat să mergi la o consultație de specialitate. Te vei asigura astfel că totul este în regulă sau vei putea lua din timp măsurile necesare.

  • Hidratează-te corespunzător: Temperaturile ridicate și umiditatea scăzută pot duce la deshidratarea rapidă a pielii. Asigură-te că bei suficientă apă în timpul zilei pentru a menține pielea hidratată din interior. Utilizează, de asemenea, o cremă hidratantă cu textură ușoară, potrivită pentru sezonul cald, pentru a menține pielea moale și catifelată.
  • Curăță delicat: Transpirația și praful acumulate în timpul verii pot obstrucționa porii pielii. Asigură-te că îți cureți fața în mod regulat cu un produs de curățare delicat și evită să folosești produse prea agresive sau să îți speli fața în exces, deoarece pot usca pielea. Un exfoliant blând o dată sau de două ori pe săptămână poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la menținerea unui aspect proaspăt. De asemenea, poți apela la anumite proceduri estetice care pot fi realizate și în sezonul estival, cum este microdermabraziunea. 
  • Protejează-ți pielea de efectele dăunătoare ale clorului și apei sărate: Dacă petreci mult timp în piscină sau în mare, este important să iei măsuri suplimentare pentru a-ți proteja pielea. Înainte de a intra în apă, aplică o cremă hidratantă sau ulei pentru a crea o barieră între piele și substanțele chimice sau sărurile prezente în apă. După ce ieși din apă, clătește-te bine și aplică o cremă hidratantă pentru a menține nivelul de hidratare al pielii.

  • Acordă atenție alimentației: O dietă sănătoasă și echilibrată, bogată în fructe și legume proaspete, poate contribui la un ten luminos și sănătos. Alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele de pădure, citricele și legumele cu frunze verzi, pot ajuta la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi și a daunelor provocate de soare.

  • Folosește produse de machiaj ușoare: În sezonul estival, evită machiajul greu care poate obstrucționa porii și poate cauza disconfort în timpul căldurii. Optează pentru produse de machiaj ușoare și încearcă să limitezi folosirea fondului de ten și a pudrei.

  • Nu uita de restul corpului: În timp ce acorzi atenție feței, nu uita să îngrijești și restul corpului. Aplică o cremă hidratantă pe tot corpul după fiecare duș și exfoliază pielea regulat pentru a elimina celulele moarte și a obține o piele mai catifelată.

  • Evită expunerea prelungită la soare: În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, evită să petreci timp îndelungat în soare în timpul orelor de vârf (între orele 10:00 și 16:00), când radiațiile UV sunt cele mai intense. Încearcă să stai în umbră sau să porți un pălării cu boruri largi, ochelari de soare și haine cu protecție UV atunci când ești expus la soare.

În concluzie, îngrijirea pielii în sezonul estival necesită o atenție specială pentru a proteja pielea de efectele nocive ale soarelui și pentru a o menține hidratată și cu un aspect îngrijit. Urmează aceste sfaturi și bucură-te de un ten sănătos și strălucitor pe tot parcursul verii.

Autor: Editor medical INTEGRIA

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Căutare